masjaottenheim.com

Zoals velen weten, heb ik inderdaad mijn baan en huis opgezegd.

Maar wat ben ik dan eigenlijk aan het doen…ik krijg best wel wat vragen, dus voor hen die het interessant vinden, hier wat antwoorden.

Ik ben dus een platform aan het oprichten en deze gaat Masja Ottenheim.com heten. En hoe logisch dat misschien mogen zijn, het duurde maar liefst anderhalf jaar om dat te accepteren. Want mijn hele plan, gaat niet om mij, het gaat om hen die ik onderweg ontmoet. Ik wil mezelf op de achtergrond of beter gezegd, ondergrond zetten, en dan is het, toch wel gek, als het eerste wat je ziet mijn naam is. Lang kon ik het niet met elkaar rijmen en kon ik het niet vertellen tegen mensen zonder enorm te gaan wiebelen en bewegen van ongemak. Ben ik te bescheiden, of juist het omgekeerde. Ik weet het niet goed, maar sinds gisteren denk ik opeens. Tja ik heet nou eenmaal Zo, niet veel meer en minder dan dat, en als ik op deze manier mensen beter bereik, dan is het gewoon een goed idee.

Sinds 5 juni heb ik mezelf in dienst gesteld van de wereld. Eigenlijk deed ik het al, maar toch heb ik het met een mini-ritueel, op niet de allerminste plek, namelijk in bus 382 naar Sloterdijkstation, heel bewust neergezet. Sinds dat moment voelt mijn leven anders, al ben ik nog precies dezelfde persoon. Het voelt als een besluit, misschien zoals een huwelijk voelt, maar dan met de hele wereld…zoiets als in dienst te stellen van…dit zullen velen wie dit lezen ongetwijfeld vaag vinden, maar ik niet, ik ben echt zo. Ik sta in dienst van de wereld, en dat vind ik, superleuk en ook heel belangrijk.

Wat wil je laten zien, wat is je doel?

Ik wil een movement creëren, waarbij te zien en lezen en voelen is dat we allemaal hetzelfde willen en nodig hebben. Als ik wat voor een ander kan betekenen, dan wil ik er zijn, en dan ook dat doen wat nodig is. Daarnaast wil ik op mijn platform verhalen delen van mensen en organisaties, wat mij inspireert en raakt. Van al deze ontmoetingen samen, de linken die ik leg, de synchroniteit, de magie van het leven, de kleine en grote wonderen, het geluk, het geploeter, het zoeken en het weten, is waar jij in meegenomen wordt. Ik begin, maar de bedoeling is dus, dat we ruimte maken voor mensen over de wereld.

Waar ga ik van leven als ik geen inkomsten meer heb?

Op de website komt een donatieknop en je kunt doneren omdat je de verhalen bijvoorbeeld boeiend vindt. Of omdat je de sympathie van het project graag wil ondersteunen. Zo kun je het project bijvoorbeeld voor 2 euro per maand steunen.

Daarnaast kun je mij “inhuren” voor je bedrijf of organisatie of een persoonlijke vraag. Ik kom dan tegen eet en reisgeld, en als het nodig is, een verblijfplaats, geen uurloon, maar bied je wel de mogelijkheid om vrijblijvend voor de dienst die ik uitvoer geld te doneren naar keuze. Ik heb enkel een basisinkomen nodig, meer heb ik niet nodig. Zodra er -structureel voldoende- binnenkomt aan donatiegeld, gaat er een basisinkomen naar de 2de persoon, 3de 4de etc. en dat is hoe het gaat groeien. 

Wat ik heb opgegeven en waarom?

Ik wil een nieuw (of in ieder geval vernieuwend) systeem laten ontstaan, buiten de bestaande orde om. Die doelgericht en vraaggericht in het moment, dat de urgentie of behoefte er is, uitgevoerd wordt. Na 20 jaar in de zorg werkzaam te zijn, wil ik laten zien, dat de tijd aan het veranderen is, dat de huidige hokjes indeling niet aan iedereen de vooruitgang biedt waar ze recht op heeft. Ik wil laten zien hoe het simpeler kan en boven alles, dat wij het niet meer toelaten mensen te laten stagneren onder hun niveau. Ik heb een groot deel van mijn vrijheid opgegeven, want ik kan bijvoorbeeld niet meer zomaar op vakantie, of een overheerlijke koffie to go kopen, ik kan ook niet meer vooruitplannen maken, behalve als ik geboekt wordt in het buitenland voor een opdracht. Ik doe dit, om mezelf te dwingen beter in dit werk te worden en het echt onbaatzuchtig te doen. Mijn hele idee, zou ik zelf om zeep gooien, als ik bijvoorbeeld een uitkering aanvraag. Dan werkt het simpelweg niet. Verder heb ik bijna geen spullen meer, die heb ik niet meer nodig.

Specifieke onderwerpen waar ik verstand van heb, dus waar je me voor kunt benaderen?

Hoe bouw je een community – De kracht van het komen brengen – Events organiseren – Kampvuursessies – Koken – Muurschildering maken – Mediatie – Illustratie maken – Creatieve sessie – Stagemanager – Begeleider – Wandelsessies – WhatsApp coaching – Coaching – Placemaking – Van onmogelijkheid naar mogelijkheid – Het in contact brengen met – Versimpelen – Out of de box meedenken –  Organisaties adviseren bij vernieuwing – NOLABEL concept uitdelen – Aanwezig zijn

Wat is echt nog wel belangrijk?

Dat ik constant mijn geest train, het blijft een uitdaging om in het moment te zijn en zonder afleiding dit te doen, maar dat is wel de enige manier waarop het werkt. Als ik niet in het NU ben, dan zie ik niet wat er recht voor mijn neus zich afspeelt.

Ik sluit af met de zin, de alles omvattend is: Whenever any sentient being encounters me, May it never be meaningless for them and always be meaningfull.

Een reactie op “masjaottenheim.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s