hoe verder ik kwam, hoe meer ik verdween

Ik neem jullie even mee in mijn proces rondom het project dat ik aan het opzetten ben, en tevens ook mijn nieuwe levensstijl is. Ik ben nog nooit zo dichtbij het punt geweest dat ik kan leven, wat ik al van kinds af aan voor me zag. Al bevatte ik toen de vorm nog niet, het is 100 procent verbonden met wat er nu is. Het bizarre is, dat ik me nog niet veel vaker zo verloren voelde, kwetsbaar ben en eigenlijk helemaal niet dichtbij mezelf. Het lijkt wel of er nog even een aantal testsituaties op mijn pad gegooid worden vanuit, tja vanuit waar eigenlijk…boven, onder of gewoon in mij. Ik verbind het aan het universum, al is dat voor velen onder ons wellicht een te grote uitdrukking. Voor mij is het een test om te zien, of ik wel kan zijn wie ik ben.

Ook is mijn spaargeld nu echt op, en ervaar ik de consequenties van mijn keuzes direct.

De vrijheid die geld geeft, heb ik simpelweg niet meer. Soms (best vaak) denk ik: is dit eigenlijk wel allemaal zo een goed idee? Temeer ook omdat ik eigenlijk helemaal niet goed kan verwoorden, waarom ik het zo doe en wil. Waarom ik geen baantje ernaast zoek, of waarom ik geen uitkering aanvraag en juist wel een beroep op jullie allemaal doe. Het lijkt soms heel tegenstrijdig, maar ik hoop maar dat het onbaatzuchtige karakter doorklinkt, in de klinkers en medeklinkers die ik tot heden gebruik om zo helder mogelijk over te brengen wat ik nou toch aan het doen ben.

Mijn website houd ik vooralsnog in de luwte online. Er staan nog maar 4 verhalen op en de algemene informatie is nog niet helder genoeg. Heel scherp in één klap een lanceringscampagne is me niet gelukt. Woorden zijn zo belangrijk en ik heb twee zinnen nodig waardoor voor iedereen direct helder is wat ik doe. Ik kan ze maar niet vinden, of het is te soft, of het is te vaag, etc etc etc.

Opgeven zit niet in mijn karakter en ik weet wel wat ik aan het doen ben en waarom.

Ondanks dat het woord “ik” vaak voorkomt in de blogs, gaat het echt helemaal niet om mij.

Het gaat erom dat mensen kunnen opbloeien, of gelukkiger worden of blijer, meer plezier ervaren doordat er een nieuw beroep op hun geest wordt gedaan. En dat door super logische en simpele oplossingen en acties te doen.

Verkeerde keuzes maken, ik weet niet goed of dat wel of niet bestaat. Door verkeerde afslagen leer je ook heel veel. Ik heb de afgelopen weken já gezegd waar néé een beter antwoord was. En ging vaak naar rechts terwijl ik naar links had moeten gaan. In ieder geval ben ik weer op de juiste koers.

Het project wordt wel net genoeg gedragen, zodat ik nog niet hoef te stoppen. Uit een heel onverwachte hoek, ben ik gesponsord door een vriend, waardoor ik nog een maand de tijd heb, om alles te verduidelijken. De bedoeling is overigens dat er veel meer mensen via het platform gesteund gaan worden, dus dat het mijn persoonlijke behoefte overstijgt. Nogmaals het gaat niet om mij.

Misschien zijn er mensen die dit nu lezen, en mij wat verder kunnen helpen. Heb je suggesties hoe dit project beter uit te leggen? Je hulp is echt welkom!

“De wereld is zo veelomvattend en groot, kan ik U misschien van dienst zijn?” komt een beetje in de buurt van wat ik bedoel.

Grappig opeens kijk ik heel anders naar de openingszin en lijkt er een cirkel rond, bij het afsluiten van deze tekst.

Hoe verder ik kwam, hoe meer “ik” verdween.

Opeens besef ik, dat dat juist de bedoeling is, Het gaat er niet om wat ik wil, maar wat verheffend werkt, voor iedereen die ik ontmoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s