over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Masja Ottenheim en ik ben heel blij. Samen met gelijkgestemden heb ik een project (DOORDordrecht) opgezet, waarbij ik dagelijks kon ervaren hoe mensen tot bloei komen en verbetering in hun leven ervaren. Woorden als geluk, vriendschap, delen, gezien worden, thuis voelen en uitgedaagd worden, dekken de lading goed. Het werd mij duidelijk dat de omgeving, waar mensen in zijn, van groot belang is. In ons systeem plaatsen we mensen met soortgelijke stempels bij elkaar, maar nu weet ik, dat dit op een gezondere manier kan.

Ik wil daar zijn, waar ik iets kan betekenen voor mensen. Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, nam ik afgelopen 1 april een radicaal besluit. Ik heb mijn huis en baan opgezegd, geen uitkering aangevraagd, en zette dit platform op. Veel zekerheden heb ik achter me gelaten, maar ik volg wel mijn roeping. Ik neem jullie even mee, langs ervaringen in mijn leven, zodat duidelijk wordt waarom ik voor deze leefstijl kies.

Levenservaringen

De eerste begint al piepjong. Toen had ik al een paar keer gevoeld een missie te willen vervullen, en al wist ik nog niet goed in welke vorm, het had zeker met een dienstbare houding naar de wereld te maken.

Eigenlijk heeft de rest van mijn besluit te maken met een aantal werkervaringen. Ik ben al meer dan 20 jaar werkzaam in de zorg, waar ik met diverse doelgroepen ervaring heb opgedaan. Het valt me iedere keer weer op, hoe we binnen ons systeem veel mensen laten stagneren onder hun niveau. In mijn beleving komt dit voort, doordat vooral problemen en handicaps aandacht krijgen. We delen mensen in hokjes in en daardoor komen soortgelijke groepen bij elkaar. Zo zetten we bijvoorbeeld alle depressieve jongeren in 1 groep om het bestuurbaar te maken, maar het is niet makkelijk om zo’n omgeving op te bloeien.

Om te laten zien dat dit anders kan, hebben we met een groep gelijkgestemden een project opgericht waarin we deze groepen wel gingen mengen. Het bleek te werken. Het project heet DOORdordrecht. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik deze werkwijze, die we NOLABEL noemen graag verder wil verspreiden. Het betreft zowel een nieuwe manier van werken in de zorg en ook een ander financieel model.